Onyx Cookware airfryer review: de beste airfryer van 2024?

In deze Onyx airfryer review neem ik je mee in mijn ervaring met de airfryer van Onyx Cookware. Onyx Cookware heeft meerdere airfryers in haar assortiment, degene die ik test is de 5 liter variant. In deze review bespreek ik hoe ik het gebruik van deze airfryer heb ervaren, benoem ik de belangrijkste specificaties en geef ik wat voor- en nadelen van de Onyx airfryer aan. Na het doornemen van deze review weet je precies of de Onyx airfryer wat voor jou is, of dat je toch nog verder moet zoeken.

Onyx airfryer review samengevat

8.9Expert Score
Compacte premium airfryer met alle benodigde functies voor een nette prijs!

De Onyx Cookware Airfryer is een compacte allround airfryer die beschikt over alle benodigde functies die je wenst bij een goede airfryer. De airfryer heeft 8 verschillende voorgeprogrammeerde menu functies. Ook kun je de tijd en temperatuur van de airfryer handmatig instellen van 1-60 minuten en van 80 °C tot 200 °C. Is de airfryer mand vies geworden na gebruik? Dat is geen probleem, want deze kan gewoon in de vaatwasser! Omdat de airfryer maar 4,3 kilo weegt, is deze gemakkelijk te verplaatsen en staat deze ook niet in de weg in de keuken. Het stijlvolle design van de airfryer is ook zeker een pluspunt en het feit dat de buitenkant van de airfryer niet heel heet wordt, maakt hem extra veilig in gebruik.

Pluspunten
 • Zeer compact en makkelijk te verplaatsen
 • Veel voorgeprogrammeerde functies
 • Temperatuur te verstellen van 80 °C tot 200 °C
 • Geen vervelende harde pieper wanneer airfryer klaar is
 • Airfryer mand is vaatwasserbestendig
 • Buitenkant wordt niet heel heet
 • Redelijk stil
 • Stijlvol uiterlijk
Minpunten
 • Mand is redelijk lomp om op tafel te zetten

Over Onyx Cookware

Onyx Cookware is oorspronkelijk een Deens merk dat zich focust op het produceren van innovatief keukengerei zoals pannen, messen, airfryers, thermosflessen en ga zo maar door. Ondertussen heeft Onyx Cookware webshops opgezet in meerdere landen waaronder Nederland om zo nog meer klanten te kunnen bedienen. Een deel van de voorraad is dan ook opgeslagen in warehouses verspreid over Europa.

Wat Onyx echt onderscheidt, is hun volledige zelfontwikkeling van producten en directe inkoop bij fabrieken. Ze bieden hun producten exclusief online aan, wat een aantal tussenliggende schakels in de distributieketen uitschakelt. Hierdoor blijft de marge behouden en betaalt de consument minder voor distributiekosten. Bekijk de onderstaande afbeelding voor een gedetailleerd overzicht van deze distributieketen:

Onyx pannen distributieketen

Onyx Cookware streeft naar innovatie in de wereld van pannen en keukengerei. Hun keukengerei waaronder de airfryers zijn dan ook voorzien van de laatste technologieën en bieden hierdoor een fijne gebruikerservaring.

Eerste indruk van de Onyx airfryer

Onyx Airfryer
Eerste indruk Onyx airfryer

Bij ontvangst van de Onyx Cookware airfryer en het eerste gebruik van de airfryer vielen al gelijk een paar dingen op. Zo vond ik de airfryer heel erg compact en licht aanvoelen, de airfryer weegt ook maar 4,3 kilo. Vergeleken met een Philips airfryer is de Onyx airfryer een stuk makkelijker te verplaatsen en voelt het niet zo log aan. Op de foto hieronder zie je goed hoe de Onyx airfryer zich verhoudt tegenover een Philips airfryer.

Philips airfryer vs. Onyx airfryer
Philips Airfryer vs. Onyx airfryer

Voor de rest vond ik het uiterlijk van de Onyx airfryer ook erg stijlvol. Het chromen handvat in combinatie met het wit en zwart zorgt voor een chique uitstraling. Deze airfryer zal erg mooi staan in moderne keukens.

Wat viel mij op tijdens het gebruik?

Nadat ik de airfryer had uitgepakt, het roostertje in de airfryer mand had geplaatst en de airfryer had aangesloten op het stopcontact, vielen mij een paar zaken op tijdens het gebruik van de airfryer. Wanneer ik voor het eerst 2 broodjes in de airfryer wilde bakken kwam ik er achter dat er een functie op de airfryer zit waarbij je hem voor kunt verwarmen. Dit vond ik eerst een beetje verwarrend, maar je hoeft deze voorverwarm functie niet te gebruiken, je kunt de airfryer gewoon gelijk aanzetten als je dat liever wil.

Als tweede viel mij op dat de mand van de airfryer vastzit aan de witte voorkant van de airfryer, deze is dus niet los te koppelen. Hierdoor is de mand redelijk lomp, maar niet zo lomp dat je hem niet op tafel zou kunnen zetten. Op de foto hieronder zie je hoe groot de mand ongeveer is.

Onyx airfryer mand

Voor de rest vond ik de airfryer erg gemakkelijk in gebruik. De vele voorgeprogrammeerde standen maken het mogelijk om elk denkbaar gerecht goed gaar te krijgen. Je kunt de temperatuur en tijd natuurlijk ook handmatig instellen, dit kan van 80 °C tot 200 °C. Dit gaat heel makkelijk met het touchscreen. Hieronder zie je een video waarbij ik de airfryer test, hierin zie je onder andere hoe gemakkelijk het touchscreen te bedienen is en in welke standen je de airfryer kunt zetten.

Tijdens het bereiden van het eerste gerecht in de airfryer merkte ik dat de airfryer van de buitenkant niet heel heet wordt. Hierdoor is de airfryer veilig in gebruik. Ook vond ik de airfryer verbazingwekkend stil. Ik heb het geluidsniveau van de airfryer maximaal op 62 decibel kunnen meten.

Onyx airfryer geluidstest
Geluidsniveau Onyx airfryer

Tijdens het afbakken van 2 panini’s in de airfryer stelde ik de airfryer in op 200 graden voor 5 minuten. Toen de airfryer klaar was ging het alarm af, deze was gelukkig niet heel hard en duurde ook niet zo lang. Dit kan bij sommige andere airfryers nog wel eens een irritatiepunt zijn. De panini’s kwamen na 5 minuten heerlijk goudbruin en knapperig uit de airfryer. Door het roostertje in de airfryer wordt de airfryer niet snel vies, en mocht de airfryer mand toch vies zijn dan kan deze zonder problemen in de vaatwasser gereinigd worden, dat is toch wel een groot pluspunt in vergelijking met veel andere airfryers.

Voor wie is de Onyx airfryer geschikt?

De Onyx Cookware airfryer is wat mij betreft geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare compacte airfryer die alle benodigde functies heeft die je wenst van een moderne airfryer. De airfryer heeft 8 verschillende menu programma’s, heeft een ruime capaciteit van 5 liter en is in temperatuur te verstellen van 80 °C tot 260 °C. De temperatuur, de gewenste tijd of een voorgeprogrammeerd menu stel je eenvoudig en in met het intuïtieve touch display. Je houdt de airfryer ook nog eens gemakkelijk schoon door zijn vaatwasserbestendige onderdelen. Kortom: een goede allround airfryer voor een juiste prijs!

De verschillende Onyx airfryers

Onyx Cookware verkoopt meerdere airfryers. De verschillen tussen de airfryers zit voornamelijk in de inhoud. Zo verkopen ze naast de 5 liter variant ook varianten met een inhoud van 4 of 8 liter. Ook verkopen ze een speciale grill airfryer en een dubbele airfryer waarmee je gescheiden van elkaar twee gerechten tegelijkertijd kunt bereiden. Bekijk hieronder alle Airfryers van Onyx Cookware:


Eindconclusie: kopen of kiezen voor een ander merk?

Al met al ben ik zeer te spreken over deze Onyx airfryer. Net als de pannen is deze airfryer van zeer goede kwaliteit. Dit is terug te zien in het materiaal en de functies die de airfryer aan boord heeft. Als je dan kijkt wat je er voor betaald is het zeker een aanrader. Waar je voor een premium Philips airfryer al snel meer dan €200,- betaald, kost deze airfryer slechts €129,99,-. Dit maakt het wat mij betreft een zeer geschikt keuze als je op zoek bent naar een nieuwe airfryer. Daarnaast vind ik het compacte formaat en het gewicht ook een doorslaggevend pluspunt. Je tilt deze airfryer heel makkelijk op, en door het compacte formaat kun je hem gewoon op het aanrecht zetten. Dus twijfel je over je keuze voor een nieuwe airfryer? Wacht dan niet onnodig lang en kies voor deze Onyx airfryer, het zal je niet teleurstellen!

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 2 Gemiddeld: 5]
Onyx Cookware airfryer review: de beste airfryer van 2024?
Onyx Cookware airfryer review: de beste airfryer van 2024?
De Pannenbaas
De Pannenbaas

Ik ben Daniël Troost, de oprichter van Pannenbaas.nl. Deze website is ontstaan uit eigen frustratie, omdat ik keer op keer moeite had om kwalitatieve pannen te vinden die langer meegaan dan slechts een paar jaar. Het viel me op dat ik niet de enige was in mijn omgeving die hiermee kampte. Bovendien ontdekte ik dat veel pannen nog steeds giftige stoffen zoals PFAS bevatten in hun anti-aanbaklaag. Dit motiveerde me om dieper in de wereld van pannen en keukengerei te duiken en uiteindelijk besloot ik om Pannenbaas.nl op te richten. Door mijzelf volledig onder te dompelen in deze niche, heb ik nu een uitgebreide kennis hierover opgebouwd. Ik test en beoordeel zelf pannen en keukengerei, zodat ik mijn bevindingen met anderen kan delen. Mijn doel is dan ook om met Pannenbaas.nl iedereen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aanschaf van pannen en keukengerei.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pannenbaas.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken