CookingTotem review: de beste pannenset van 2024?

In deze CookingTotem review neem ik je mee in mijn ervaring met de opstapelbare pannenset van CookingTotem. De CookingTotem is een 10-delige opstapelbare pannenset met kookpannen en anti-aanbakpannen. In deze review bespreek ik hoe ik de CookingTotem heb ervaren en beoordeel ik deze met een cijfer. Ook laat ik zien hoe de CookingTotem pannen presteren tijdens het koken en geef ik wat voor- en nadelen van de CookingTotem aan. Na het lezen van deze review weet je dus exact of de CookingTotem wat voor jou is, of dat je toch liever een andere pannenset aanschaft.

CookingTotem review samengevat

8.8Expert Score
Premium pannenset met uitstekende anti-aanbak prestaties die je gemakkelijk op kunt bergen

De CookingTotem pannenset is een innovatieve en gebruiksvriendelijke pannenset die zeer goede prestaties levert. De pannenset bevat veel pannen voor een relatief lage prijs. Het koken met de pannen is een waar genot, de pannen bakken totaal niet aan en je kunt ze na gebruik gewoon in de vaatwasser doen. De set bestaat uit een koekenpan, grillpan, sauspan, kookpan en wokpan. Hierbij worden ook 2 deksels geleverd die perfect afdichten door een siliconen ring. Ook zijn de afneembare handgrepen een groot pluspunt. Hierdoor zijn de pannen van de CookingTotem altijd stapelbaar en nemen ze weinig ruimte in beslag. De pannen zijn geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven. Over giftige stoffen hoef je je geen zorgen te maken. De anti-aanbaklaag van de CookingTotem bevat namelijk geen PFOA & PFAS. Een leuk extraatje is dat je bij de CookingTotem ook nog 2 gratis ovenwanten krijgt. Al met al is de CookingTotem een koopje als je kijkt hoeveel je er voor krijgt en hoe de pannen koken/bakken.

Pluspunten
 • Veel premium pannen voor een scherpe totaalprijs
 • Pannen bakken niet aan
 • 2 afneembare handvatten
 • 2 ovenwanten als extraatje
 • De pannen zijn op meerdere manieren stapelbaar
 • Geen giftige stoffen in de anti-aanbaklaag
 • Vaatwasserbestendig
 • Kookpannen hebben een fijne deksel die goed afdicht
 • Geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie en oven
Minpunten
 • Stapelbaarheid is handig, maar maak je in de praktijk niet altijd gebruik van
 • Koekenpan heeft een vrij lage rand
 • Pannen zijn redelijk glad op de kookplaat

Over CookingTotem

CookingTotem is een Nederlandse webshop die het belang van efficiëntie in de keuken volledig begrijpt. Met het inzicht dat een overvloed aan keukengerei vaak resulteert in een rommelige en frustrerende kookervaring, hebben ze besloten om een oplossing te bieden. Hun kwalitatieve pannenset is namelijk volledig stapelbaar en daardoor zeer compact op te bergen.

Over cookingtotem

Het geheim achter het succes van hun innovatieve pannenset ligt in maandenlang onderzoek, waarbij ze nauw samenwerken met ontwerpers en koks om alleen de essentiële functionaliteiten te behouden. Als bedrijf streeft CookingTotem ernaar koken eenvoudiger te maken door essentieel ruimtebesparend kookgerei aan te bieden, waardoor gebruikers meer ruimte hebben om beter te koken!

Eerste indruk van de CookingTotem

Eerste indruk van CookingTotem

De eerste indruk van de CookingTotem vond ik erg goed. Het uitpakken was echt een feestje. Ik wist in eerst instantie ook niet dat er nog 2 ovenwanten meegeleverd werden. Dus dit was een leuk extraatje. De CookingTotem zat goed in de doos verpakt en het was vrij makkelijk om hem eruit te halen. Vervolgens kon ik de pannen van de CookingTotem pakken en ze op het aanrecht uitstallen. Ik vond vooral de grote soeppan/kookpan met de houten handvatten een fraaie uitstraling hebben. Het viel me wel op dat de koekenpan misschien een beetje een lage rand heeft, maar de praktijk zal uitwijzen hoe dit bevalt.

Een ander groot voordeel wat me tijdens de eerste indruk al opviel waren de afneembare handvatten. Deze zijn heel gemakkelijk op de pannen te klikken. Van tevoren had ik mijn twijfels over hoe stevig deze handvatten aan de pannen zouden zitten, maar ik had gelijk al door dat ik me hier geen zorgen over hoef te maken, de handvatten zitten bij het vastklikken moervast aan de pan.

De CookingTotem heeft ook een uitgebreide gebruiksaanwijzing in de doos waarop de do’s en dont’s van de pannenset beschreven staan. Hierdoor kun je gelijk aan de slag met de pannenset.

Wat viel mij op tijdens het gebruik?

CookingTotem review eerste gebruik
CookingTotem grillpan in actie

Na het uitpakken van de CookingTotem ben ik gelijk met enkele pannen uit deze pannenset gaan koken. Zo heb ik de wokpan en de grillpan gelijk al goed aan de tand gevoeld. Hierbij vielen me gelijk een paar zaken op. Zo merkte ik al gelijk dat de pannen totaal niet aanbakken. Tijdens het bereiden van roerei met paprika in de wokpan koekte er niks aan in de pan, en zoals je op de foto hieronder ziet is de wokpan na gebruik nog vrij schoon en hoeft deze niet eens per sé in de vaatwasser. Dit ervaarde ik ook zo met de grillpan.

Anti-aanbaklaag doet zijn werk

Zoals ik eerder aangaf, ben ik onder de indruk van de afneembare handvatten van de CookingTotem. Deze blijven stevig aan de pan zitten en liggen ook nog eens lekker in de hand. Als je klaar bent met koken klik je het handvat er zo vanaf en kan de pan in de vaatwasser, of ga je even met een keukenpapiertje door de pan. Dit is ook een groot voordeel voor wanneer je ovenmaaltijden wil bereiden. Je haalt de pan dan gemakkelijk uit de oven met behulp van het handvat, zo hoef je in feite niet eens de ovenwanten te gebruiken.

Na het testen van de wokpan en grillpan heb ik ook nog het kleine sauspannetje uitgeprobeerd. Deze kookte ook uitstekend en heeft een fijne deksel. Wanneer je klaar bent met koken kunnen de pannen op meerdere manieren opgestapeld worden. Dit is erg handig, want je zult zien dat je niet altijd alle pannen beschikbaar hebt, maar dat er ook wel eens een pan in de vaatwasser zit. Bekijk hieronder een video van de CookingTotem waarbij ik de wokpan en grillpan test:

Voor wie is de CookingTotem geschikt?

De CookingTotem is naar mijn inzicht geschikt voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare en kwalitatieve pannenset. Bijkomende voordelen vergeleken met andere pannensets zijn hierbij hoofdzakelijk de stapelbaarheid, de afneembare handgrepen, en als extraatje de 2 ovenwanten. Als je dus erg weinig ruimte in je keukenkastjes hebt, dan biedt de CookingTotem zeker een oplossing.

De pannen zijn voor de rest allround inzetbaar omdat ze geschikt zijn voor alle warmtebronnen, vaatwasserbestendig zijn en over een gifvrije anti-aanbaklaag beschikken. Kortom: een goede allround pannenset voor een juiste prijs!

Losse CookingTotem pannen

De pannen in de pannenset van de CookingTotem hebben allemaal een zwarte bodem. Een klein nadeel van deze bodem is dat de pannen redelijk makkelijk verschuiven op een kookplaat. Wanneer je dit wil verhelpen en speciale pannen voor inductie zoekt, zijn deze losse pannen met magnetische bodem een echte aanrader.


Eindconclusie: kopen of kiezen voor een andere pannenset?

Al met al ben ik zeer te spreken over de CookingTotem en zou ik de pannenset eigenlijk iedereen wel aanraden. Waar je voor andere merken zoals Onyx en BK toch flink in de buidel mag tasten voor een pannenset, heb je voor €229,95,- toch een hele complete pannenset die alle essentiële pannen bevat, makkelijk op te bergen is en goede anti-aanbak prestaties biedt.

Daarnaast doet CookingTotem er met de set ovenwanten en de afneembare handgrepen toch echt wel een schepje bovenop vergeleken met de concurrentie. Dus twijfel je over de keuze voor een nieuwe pannenset? Wacht dan niet onnodig lang en kies voor deze CookingTotem, het zal je zeker niet teleurstellen!

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 3 Gemiddeld: 5]
CookingTotem review: de beste pannenset van 2024?
CookingTotem review: de beste pannenset van 2024?
De Pannenbaas
De Pannenbaas

Ik ben Daniël Troost, de oprichter van Pannenbaas.nl. Deze website is ontstaan uit eigen frustratie, omdat ik keer op keer moeite had om kwalitatieve pannen te vinden die langer meegaan dan slechts een paar jaar. Het viel me op dat ik niet de enige was in mijn omgeving die hiermee kampte. Bovendien ontdekte ik dat veel pannen nog steeds giftige stoffen zoals PFAS bevatten in hun anti-aanbaklaag. Dit motiveerde me om dieper in de wereld van pannen en keukengerei te duiken en uiteindelijk besloot ik om Pannenbaas.nl op te richten. Door mijzelf volledig onder te dompelen in deze niche, heb ik nu een uitgebreide kennis hierover opgebouwd. Ik test en beoordeel zelf pannen en keukengerei, zodat ik mijn bevindingen met anderen kan delen. Mijn doel is dan ook om met Pannenbaas.nl iedereen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aanschaf van pannen en keukengerei.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pannenbaas.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken