Elektrische hapjespan kopen? 5x de beste elektrische hapjespan van 2024

Wil je thuis de lekkerste hapjes serveren tijdens een verjaardag of gewoon een gezellige familiegelegenheid? Dan is een elektrische hapjespan een ware uitkomst. Met een elektrische hapjespan kun je vaak pannenkoeken bakken, maaltijden warmhouden en het belangrijkste: heerlijke hapjes op een juiste temperatuur bewaren. Naast het gebruik op feestjes is een elektrische hapjespan ook handig voor op de camping.

Nu zijn er tegenwoordig talloze soorten en merken elektrische hapjespannen verkrijgbaar. Hierdoor kan de keuze voor de beste elektrische hapjespan nog wel eens een opgave worden. Maar maak je geen zorgen! Wij van Pannenbaas.nl hebben de beste elektrische hapjespannen van 2024 voor je onderzocht en samengesteld in deze top 5 lijst. Ook beschrijven we de elektrische hapjespannen per stuk, zodat je zelf een goede elektrische hapjespan uit kan kiezen. Vervolgens geven we ook nog wat handige informatie en tips over elektrische hapjespannen. Lees dus snel door!

20+

Elektrische hapjespannen

onderzocht

45+

Reviews gecheckt

2

Webshops vergeleken

Bekijk hier onze werkwijze

Wat is de beste elektrische hapjespan van 2024?

1

Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan
Beste keuze

De beste elektrische hapjespan van 2024 is deze Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan. De Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan is een veelzijdige aanwinst voor elke keuken, zowel thuis als op de camping. Met zijn 1500 Watt vermogen en vijf instelbare temperatuurstanden bereikt hij snel temperaturen tot 280°C. De anti-aanbaklaag maakt koken en schoonmaken moeiteloos, terwijl de royale diameter van 40 centimeter voldoende ruimte biedt voor grotere maaltijden. Het transparante deksel met stoomuitlaat houdt de warmte vast tijdens het koken. Kortom, de Tristar PZ-2964 Hapjespan biedt functionaliteit, ruimte en gebruiksgemak tegen een betaalbare prijs!

Kort vooraf: hier moet je op letten tijdens het kopen van de beste elektrische hapjespan

Grootte en capaciteit: Kies een pan met de juiste grootte en capaciteit voor je gezin en de maaltijden die je wilt bereiden. Hapjespannen variëren in diameter en diepte.
Vermogen en temperatuurregeling: Controleer het vermogen (in watt) van de pan. Een hoger vermogen betekent snellere opwarming en betere kookprestaties.
Materiaal en constructie: Kijk naar de materialen waarvan de pan is gemaakt. Pannen met een anti-aanbaklaag zijn handig voor eenvoudig schoonmaken en koken zonder vastplakken
Veiligheid: Kies een elektrische hapjespan met veiligheidsvoorzieningen zoals automatische uitschakeling bij oververhitting en hittebestendige handgrepen.
Extra functies: Sommige elektrische hapjespannen hebben extra functies zoals timerinstellingen, verschillende kookprogramma’s of een warmhoudfunctie.
Schoonmaakgemak: Kies een pan met een afneembare binnenpan en onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn.

Overzicht top 5 beste elektrische hapjespan van 2024


1

Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan
Beste keuze

2

Dessini Regina Elektrische Hapjespan

3

Tristar Hapjespan PZ-9145 Elektrische Hapjespan
Beste elektrische hapjespan met aparte vakken

4

Royalty Line® Elektrische Hapjespan
Beste grote elektrische hapjespan

5

Vevor Elektrische Partypan
Grillplaat en hapjespan in 1

De top 5 beste elektrische hapjespan van 2024 beschreven


1

Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan
Beste keuze

De Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan is een veelzijdige elektrische pan die een uitstekende aanvulling vormt in iedere keuken, zowel thuis als op de camping. Met een vermogen van 1500 Watt bereikt deze hapjespan snel de gewenste temperatuur, tot maximaal 280°C. Dit maakt het ideaal voor diverse kookstijlen en gerechten.

De hapjespan biedt vijf instelbare temperatuurstanden. Een handig indicatielampje geeft hierbij duidelijk aan wanneer de pan de juiste temperatuur heeft bereikt. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat ingrediënten niet blijven kleven, wat niet alleen het koken zelf, maar ook het schoonmaken makkelijker maakt.

Met een royale diameter van 40 centimeter biedt de Tristar PZ-2964 voldoende ruimte om voor een grote groep te koken. Dit maakt het perfect voor het bereiden van complete maaltijden, het opwarmen van voedsel, of het warmhouden van hapjes tijdens feestjes. Het transparante deksel met stoomuitlaat maakt het eenvoudig om het kookproces te volgen zonder warmte te verliezen.

Samengevat biedt de Tristar PZ-2964 Hapjespan een combinatie van functionaliteit, ruimte, en gebruiksgemak. Dit maakt het een uitstekende keuze voor wie een betrouwbare en efficiënte elektrische hapjespan zoekt, geschikt voor zowel dagelijks gebruik als speciale gelegenheden. En voor de prijs hoef je het al helemaal niet te laten!

Pluspunten
 • Goede prijs/kwaliteit elektrische hapjespan
 • Door royale diameter van 40 cm geschikt voor grote groepen
 • 5 temperatuurstanden
 • Maximale temperatuur van 280°C
 • Vermogen van 1500 Watt
 • Inclusief glazen deksel
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan verkrijgbaar is:


2

Dessini Regina Elektrische Hapjespan

De Dessini Regina Elektrische Hapjespan is een veelzijdige en stijlvolle elektrische hapjespan, ideaal voor het bereiden van een breed scala aan gerechten. Deze hapjespan, met een royaal bakoppervlak van 30 x 30 cm en een hoogte van 6 cm, is perfect voor het bereiden van satéstokjes, kippenpoten, gehaktballen, of zelfs een authentieke Italiaanse pizza. Dankzij de vijf instelbare temperatuurstanden, eenvoudig te bedienen met een draaiknop, kan de gewenste temperatuur moeiteloos worden ingesteld.

Met een vermogen van 1500 Watt warmt de pan snel op, en de automatische temperatuurregelaar zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur constant blijft. De handige warmhoudfunctie maakt het mogelijk om gerechten langer op de juiste temperatuur te houden, ideaal voor als de maaltijd even moet wachten. De pan heeft ook een indicatielampje die duidelijk aangeeft wanneer de pan op temperatuur is.

De Dessini Regina is niet alleen geschikt voor vleesgerechten en pizza’s, maar ook voor gerechten zoals paella, crêpes, omeletten, toast, cake en diverse eenpansgerechten. De anti-aanbaklaag zorgt ervoor dat ingrediënten niet blijven plakken, wat zowel het koken als het schoonmaken vergemakkelijkt. En de transparante glazen deksel maakt het eenvoudig om het kookproces te volgen zonder de warmte te verliezen.

Kortom, de Dessini Regina Elektrische Hapjespan combineert functionaliteit met gebruiksgemak en stijl. Het is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en efficiënte elektrische hapjespan, geschikt voor een breed scala aan gerechten.

Pluspunten
 • Premium veelzijdige elektrische hapjespan
 • Uitstekende anti-aanbaklaag
 • Warmhoudfunctie
 • 5 temperatuurstanden
 • Maximale temperatuur van 250°C
 • Vermogen van 1500 Watt
 • Inclusief glazen deksel
Minpunten
 • Design is smaakgevoelig
 • Minder geschikt voor feestjes of grote groepen

Bekijk hieronder waar de Dessini Regina Elektrische Hapjespan verkrijgbaar is:


3

Tristar Hapjespan PZ-9145 Elektrische Hapjespan
Beste elektrische hapjespan met aparte vakken

Zoek je een grote elektrische hapjespan met aparte vakken voor verschillende hapjes? Ga dan voor deze Tristar Hapjespan PZ-9145 Elektrische Hapjespan. De Tristar PZ-9145 Hapjespan biedt een veelzijdige en efficiënte kookoplossing voor diverse gerechten. Deze elektrische hapjespan, met een royale diameter van 40 centimeter, maakt het mogelijk om meerdere gerechten tegelijk te bereiden dankzij het handige vakverdeling accessoire die je in de pan kunt plaatsen. Dit accessoire verdeelt de pan in vier secties, waardoor het bereiden van verschillende gerechten tegelijkertijd eenvoudig wordt.

Met een vermogen van 1500 Watt bereikt de Tristar PZ-9145 snel een maximale temperatuur van 250°C. De pan is voorzien van vijf instelbare temperatuurstanden, wat zorgt voor optimale controle tijdens het koken. Een indicatielampje laat in één oogopslag zien wanneer de pan de gewenste temperatuur heeft bereikt, waardoor de kookervaring soepel en stressvrij verloopt.

De Tristar PZ-9145 is ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Geïntegreerde handvatten zorgen voor een veilige en gemakkelijke verplaatsing van de hapjespan. De regelbare thermostaat is gekoppeld aan een afneembaar snoer, wat de flexibiliteit en het gemak in gebruik verhoogt. En de antislipvoetjes garanderen stabiliteit tijdens het koken. Ook heeft deze elektrische hapjespan een fraaie glazen deksel met stoomgat.

Dus zoek je een elektrische hapjespan waarin je verschillende soorten hapjes kunt opwarmen? Twijfel dan niet langer en kies deze Tristar Hapjespan PZ-9145 Elektrische Hapjespan.

Pluspunten
 • Hapjespan met vakverdeling voor verschillende hapjes
 • Door royale diameter van 40 cm geschikt voor grote groepen
 • 5 temperatuurstanden
 • Maximale temperatuur van 250°C
 • Vermogen van 1500 Watt
 • Inclusief glazen deksel
Minpunten
 • Geen

Bekijk hieronder waar de Tristar Hapjespan PZ-9145 Elektrische Hapjespan verkrijgbaar is:


4

Royalty Line® Elektrische Hapjespan
Beste grote elektrische hapjespan

De Royalty Line® Elektrische Hapjespan is een uitstekende elektrische hapjespan voor grote groepen. Met deze multifunctionele hapjespan met een diameter van maar liefst 42 cm kun je een breed scala aan gerechten bereiden. Denk aan eenpansgerechten zoals paella, curry’s, fajitas, stoofschotels en roerbakgerechten. De verwijderbare master heat controller maakt het instellen van de gewenste kooktemperatuur eenvoudig. Je kunt de elektrische hapjespan maar liefst instellen in 5 verschillende warmtestanden. De maximale temperatuur is hierbij
260 °C.

De Royalty Line hapjespan is uitgerust met een gehard glazen deksel, bestand tegen hoge temperaturen en stoom. Dit deksel voorkomt dat voedselgeuren ontsnappen en biedt tegelijkertijd de mogelijkheid om het kookproces in de gaten te houden zonder warmteverlies.

Dankzij de anti-aanbaklaag komt voedsel gemakkelijk los van de pan, wat het schoonmaken snel en eenvoudig maakt. Hoewel de pan niet vaatwasmachinebestendig is, kan deze met de hand eenvoudig gereinigd worden. Al met al is de Royalty Line® Elektrische Hapjespan de beste keuze als je een grote elektrische hapjespan wil kopen die over alle benodigde functies beschikt, en er ook nog eens mooi uitziet!

Pluspunten
 • Grote hapjespan met diameter van 42 cm en inhoud van 12 liter
 • Uitstekende anti-aanbaklaag
 • 5 temperatuurstanden
 • Maximale temperatuur van 260°C
 • Vermogen van 1500 Watt
 • Inclusief glazen deksel
Minpunten
 • Door grootte wat lastiger te verplaatsen

Bekijk hieronder waar de Royalty Line® Elektrische Hapjespan verkrijgbaar is:


5

Vevor Elektrische Partypan
Grillplaat en hapjespan in 1

De Vevor Elektrische Partypan is eigenlijk een apart soort elektrische hapjespan. Het is namelijk een grillplaat en hapjespan in 1. Met een ingebouwde vakverdeling maakt de partypan het mogelijk om verschillende gerechten tegelijkertijd te bereiden, zonder dat smaken zich vermengen. Bovendien is de pan voorzien van een anti-aanbaklaag van hoge kwaliteit, wat ervoor zorgt dat je eten niet blijft plakken en het schoonmaken een fluitje van een cent is.

Een ander voordeel van de partypan is dat hij zowel als BBQ en elektrische hapjespan kan dienen. Met een vermogen van 1200 Watt voor de elektrische hapjespan en 1000 Watt voor de grillplaat, kun je beide pannen tegelijk gebruiken en zo voor elk gerecht de juiste pan kiezen. Daarnaast kun je met de draaiknop zelf de temperatuur instellen tussen 0 ºC en 240 ºC, waardoor je altijd de optimale kooktemperatuur hebt voor jouw gerechten.

De pan is gemaakt van hoogwaardig aluminium en gehard glas, wat hem duurzaam en betrouwbaar maakt. Hoewel groot en stevig, is hij toch gemakkelijk te hanteren dankzij de praktische vormgeving. Kortom, de perfecte elektrische partypan voor feestjes en partijen!

Pluspunten
 • Grillplaat en hapjespan in 1 grote partypan
 • Uitstekende anti-aanbaklaag die makkelijk schoon te maken is
 • Met handige draaiknop voor temperatuur
 • Maximale temperatuur van 240°C
 • Vermogen van 1200 Watt elektrische hapjespan en 1000 Watt voor grillplaat
 • Inclusief glazen deksel
Minpunten
 • Niet geschikt voor kinderen

Bekijk hieronder waar de Vevor Elektrische Partypan verkrijgbaar is:


De voordelen van een goede elektrische hapjespan

Veelzijdigheid: Elektrische hapjespannen zijn vaak multifunctioneel en kunnen gebruikt worden voor het bereiden van diverse gerechten, van gebakken aardappelen tot stoofschotels en van omeletten tot pizza’s.
Gemak: Ze zijn eenvoudig te gebruiken, vaak met instelbare temperatuurregelingen, wat zorgt voor een nauwkeurige bereiding van voedsel.
Tijdsbesparing: Dankzij hun krachtige vermogen kunnen ze snel opwarmen, waardoor kooktijden verkort worden en je gerechten sneller klaar zijn.
Anti-aanbaklaag: Veel elektrische hapjespannen zijn voorzien van een anti-aanbaklaag, waardoor voedsel niet aanbrandt en gemakkelijk loskomt, wat het schoonmaken vereenvoudigt.
Geschikt voor diverse gelegenheden: Sommige modellen zijn draagbaar en kunnen zelfs op de camping worden gebruikt, waardoor ze ideaal zijn voor zowel thuisgebruik als buitenshuis.
Ruimtebesparing: Een elektrische hapjespan kan vaak meerdere traditionele pannen vervangen, waardoor je keuken minder rommelig wordt en er minder afwas is.
beste-elektrische-hapjespan

Dit is het juiste formaat voor een elektrische hapjespan

Aantal personenDiameter (cm)Geschikt voor
1-220-24Klein huishouden, individuele porties
3-426-30Gemiddeld gezin, kleine bijeenkomsten
5-632-36Groot gezin, feestjes
7+38+Grote bijeenkomsten, evenementen

Kun je met een elektrische hapjespan ook koken of alleen warmhouden?

Ja, met een elektrische hapjespan kun je koken. Ze zijn veelzijdig genoeg om een breed scala aan gerechten te bereiden, van soepen en stoofschotels tot roerbakgerechten en pasta’s. De temperatuur is nauwkeurig regelbaar en veel pannen hebben een anti-aanbaklaag, waardoor je ze na gebruik gemakkelijk schoon maakt.

Het beste materiaal voor een elektrische hapjespan

Het beste materiaal voor een elektrische hapjespan is doorgaans aluminium of roestvrij staal met een anti-aanbaklaag. Deze materialen zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en een goede warmtebehoud, wat resulteert in gelijkmatig bereide gerechten. Bovendien zijn deze pannen vaak lichtgewicht en gemakkelijk te hanteren. Kies bij voorkeur voor een pan met een hoogwaardige anti-aanbaklaag om aanbranden te voorkomen en het schoonmaken te vergemakkelijken.

Tip van de Pannenbaas

Wil je zelf hapjes maken en in de hapjespan bereiden/warmhouden, maar heb je geen idee wat je wil maken? Bestel dan een hapjes receptenboek mee met je nieuwe elektrische hapjespan. Hierin staat genoeg inspiratie voor de lekkerste hapjes!

Tips voor het onderhoud van een elektrische hapjespan

Gebruik de juiste kookgerei: Vermijd metalen kookgerei dat krassen kan maken op de anti-aanbaklaag van de pan. Kies in plaats daarvan voor houten, siliconen of plastic spatels en tangen.
Laat de pan afkoelen: Laat de pan altijd volledig afkoelen voordat je hem schoonmaakt. Hierdoor voorkom je schade aan de anti-aanbaklaag door temperatuurschommelingen.
Handwas aanbevolen: Hoewel sommige elektrische hapjespannen vaatwasmachinebestendig zijn, wordt handwas vaak aanbevolen om de anti-aanbaklaag te beschermen. Gebruik een zachte spons en milde zeep om de pan voorzichtig schoon te maken.
Vermijd schurende reinigingsmiddelen: Gebruik geen schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze de anti-aanbaklaag kunnen beschadigen. Kies in plaats daarvan voor zachte reinigingsmaterialen.
Voorkom oververhitting: Vermijd het oververhitten van de pan, omdat dit de anti-aanbaklaag kan beschadigen. Gebruik de pan op de juiste temperatuurinstellingen en vermijd het leeg laten staan op een hete kookplaat.
Berg de pan voorzichtig op: Stapel geen andere pannen bovenop de elektrische hapjespan om krassen te voorkomen. Bewaar de pan op een droge en koele plaats om de levensduur te verlengen.

Veelgestelde vragen over elektrische hapjespannen

Kun je een elektrische hapjespan gebruiken als vervanging voor een reguliere kookpan?

Ja, een elektrische hapjespan kan vaak worden gebruikt als vervanging voor een reguliere kookpan. Ze zijn veelzijdig genoeg om verschillende soorten gerechten te bereiden, van gebakken aardappelen tot pasta’s en stoofschotels.

Kun je de temperatuur van een elektrische hapjespan aanpassen?

Ja, de meeste elektrische hapjespannen hebben instelbare temperatuurregelingen, waarmee je de temperatuur kunt aanpassen aan de behoeften van je gerecht.

Zijn elektrische hapjespannen gemakkelijk schoon te maken?

Ja, de meeste elektrische hapjespannen hebben een anti-aanbaklaag, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. Ze kunnen meestal met de hand worden gewassen met een zachte spons en milde zeep.

Kun je elektrische hapjespannen gebruiken op een camping?

Sommige elektrische hapjespannen zijn draagbaar en kunnen worden gebruikt op campings met een stopcontact. Controleer de specificaties van de pan om er zeker van te zijn dat deze geschikt is voor gebruik buitenshuis.

Kun je met een elektrische hapjespan frituren?

Hoewel elektrische hapjespannen niet specifiek zijn ontworpen voor frituren, kunnen sommige modellen wel worden gebruikt om voedsel te frituren op lagere temperaturen. Het is echter altijd belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen en voorzichtigheid te betrachten bij het frituren. Je kunt natuurlijk ook gewoon kiezen om de beste frituurpan van dit moment te kopen.

Bijkomstige producten voor de beste elektrische hapjespan

Na de aanschaf van de beste elektrische hapjespan zijn er enkele handige bijkomende producten die je kookervaring kunnen verbeteren. Overweeg bijvoorbeeld de aanschaf van siliconen kookgerei van goede kwaliteit, zoals spatels en tangen die geschikt zijn voor gebruik in de anti-aanbakpan van de elektrische hapjespan. Daarnaast kunnen extra deksels handig zijn, vooral als je hapjespan er geen heeft of als je extra deksels wilt hebben voor verschillende gerechten.

Verder zijn opslagcontainers handig om restjes voedsel te bewaren die je in de hapjespan hebt bereid. Een receptenboek speciaal voor elektrische hapjespannen kan ook inspiratie bieden voor nieuwe gerechten. Met deze aanvullende producten ben je goed uitgerust om optimaal gebruik te maken van je nieuwe elektrische hapjespan.

1

Tristar PZ-2964 Elektrische Hapjespan
Beste keuze

Bekijk ookWat vond je van deze post?
[Totaal: 1 Gemiddeld: 5]
Elektrische hapjespan kopen? 5x de beste elektrische hapjespan van 2024
Elektrische hapjespan kopen? 5x de beste elektrische hapjespan van 2024
De Pannenbaas
De Pannenbaas

Ik ben Daniël Troost, de oprichter van Pannenbaas.nl. Deze website is ontstaan uit eigen frustratie, omdat ik keer op keer moeite had om kwalitatieve pannen te vinden die langer meegaan dan slechts een paar jaar. Het viel me op dat ik niet de enige was in mijn omgeving die hiermee kampte. Bovendien ontdekte ik dat veel pannen nog steeds giftige stoffen zoals PFAS bevatten in hun anti-aanbaklaag. Dit motiveerde me om dieper in de wereld van pannen en keukengerei te duiken en uiteindelijk besloot ik om Pannenbaas.nl op te richten. Door mijzelf volledig onder te dompelen in deze niche, heb ik nu een uitgebreide kennis hierover opgebouwd. Ik test en beoordeel zelf pannen en keukengerei, zodat ik mijn bevindingen met anderen kan delen. Mijn doel is dan ook om met Pannenbaas.nl iedereen te helpen bij het maken van een weloverwogen keuze bij de aanschaf van pannen en keukengerei.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Pannenbaas.nl
Logo
Vergelijk items
 • Cameras (0)
 • Phones (0)
Vergelijken